Maastrichtersteenweg 232
Riemst (Vroenhoven)
Tel.: (012) 45 16 72
Vanuit Ned. 0032-12451672
Dinsdag rustdag
www.bakkerij-Emmerix.be
Rue Haute 73
4690 Eben-Emael
Tél.: (04) 266 13 07
Fermé le mardi
www.boulangerie-Emmerix.be
Brood kan het best bewaard worden in een gesloten trommel of in een broodlade met gaatjes. Leg brood nooit in de koelkast!
De broodzak die je warme bakker gebruikt is niet zomaar een papieren zak maar wel een PARAFFINE-BROODZAK. Deze is ideaal om je brood te beschermen tegen uitdroging. Bovendien kan vers brood in deze zak blijven ademen, ook de plastieken broodzak heeft gaatjes waardoor het brood beschermd wordt tegen uitdroging en dus ook langer vers blijft.
Brood kan je makkelijk invriezen. Neem vers brood, steek het in een plastic diepvrieszakje, eventueel laat je het in de paraffine-broodzak en vries het in.
Ideaal voor een lunchpakket is kleinere porties brood in te vriezen. Haal een portie de avond voordien uit de diepvriezer en laat het op kamertemperatuur ontdooien.
Dompel de restjes oud brood in een mengeling van melk en ei, bak het mengsel in de pan en bestrooi het daarna met suiker. Heerlijk!
LET OP: Ontdooid brood mag je nooit opnieuw invriezen.